вівторок, 8 вересня 2015 р.

Домашній майонез

Продукти:
3 склянки води
4 чайні ложечки цукру
2 столові ложки оцту
2 чайні ложечки солі
4 столові ложки з верхом муки
    
     Ці інгредієнти збити вінчиком і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли охолоне, додати: 2 яйця і 4 чайні ложечки готової столової гірчиці.
     Все разом збивати і тоненькою цівкою доливати 1 літр рафінованої олії. З цього всього виходить майже 2 літри майонезу.
Розкладаю по банках.
     Можна додати в одну з них зубок роздушеного часнику. Це смакує намазувати на хліб.
     Дуже смачний виходить соус "Тартар". Для цього до майонезу потрібно додати дрібно нарізану цибулину і маринований чи квашений огірок до смаку.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар